Nepoznate osobe napale su ispred Druge ekonomske škole dva učenika, kojima su u pomoć pritekli đaci iz drugih škola, pa je došlo do masovne tuče.

 

Jedan od učesnika u tuči udaren je ciglom u glavu i prevezen na VMA, dok je drugi prevezen u Urgentni centar. Lakše povrede zadobili su još dvoje učenika i pomoćnica direktora škole koja je, zajedno sa školskim policajcem i ostalim kolegama, pokušala da ih razdvoji.

Do tuče je došlo oko 13 časova u Ulici gospodara Vučića broj 50, gde se nalazi Druga ekonomska škola.

Kako direktor te škole Dejan Nedić kaže za RTS, nepoznate osobe su posle šestog časa ispred škole napale dva učenika Druge ekonomske – zbog devojke, maturantkinje te škole.

Nedić dodaje da su, prema informacijama koje on ima, u tuči učestvovali i učenici Treće i Osme gimnazije, i bivši učenik Frizerske škole.

Učenici Druge ekonomske škole zadobili su lakše povrede i zbrinuti su na licu mesta. 

U Hitnoj pomoći kažu da su mladiću, starom oko 20 godina, najverovatnije ciglom nanete povrede glave, i da je prevezen na VMA.

Dvoje učenika Druge ekonomske škole zbrinuti su na licu mesta.

Još jedna povređena osoba je u zdravstvenu ustanovu prevezena privatnim automobilom. Kako RTS saznaje, reč je o učeniku Osme gimnazije, koji je zadobio povrede glave, te ga je direktor škole svojim kolima prevezao u Urgentni centar.

Direktor Dejan Nedić je, po službenoj dužnosti, o ovom incidentu obavestio direktore ostalih škola. Obavešteni su i roditelji, koji su pozvani na sastanak.

Zbog većeg broja učenika koji su učestvovali u tuči, školski policajac nije uspeo sam da ih razdvoji, pa su mu u pomoć pritekli zaposleni u školi. Tom prilikom lakše je povređena i pomoćnica direktora.

Na licu mesta bile su i ekipa Hitne pomoći i policija. Uviđaj je u toku.