MASOVNA TUČA NAVIJAČA: Teško povređeno više osoba, a najgore od svega je…

Oko ponoći je izbila masovna tuča četrdesetak muškaraca u Gandijevoj ulici u Beogradu. Više osoba je povređeno, među kojima dva tinejdžera koji su prevezeni u Tiršovu. Kako RTS nezvanično saznaje, sukobile su se dve navijačke grupe, a uzrok tuče je crtanje grafita.

pixabay

Masovna tuča izbila je u Gandijevoj ulici kod broja 74, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Vojvođanske, u bloku 62 i 63, a bilo je više povređenih.

Intervenisale su tri ekipe Hitne pomoći. Tri muške osobe sa teškim povredama prevezene su na VMA.

Dr Momir Šarac sa VMA kaže za RTS da je jedna osoba teško povređena i nalazi se u šok sobi, dok dve osobe nisu životno ugrožene.

Povređena su i dva dečaka, od 12 i 16 godina – jedan je zadobio teške, drugi lakše povrede. Kako je RTS potvrđeno u Dečjoj klinici u Tiršovoj, dvojica maloletnika nakon dijagnostike pušteni su na kućno lečenje.

Kako nezvanično saznaje RTS, osobe sfantomkama su učestvovale u tuči. Reč je o navijačkim grupama, a uzrok sukoba navodno je crtanje grafita. 

Prema navodima očevidaca, napadači su pobegli kolima ka Zemunu.

“Preduzećemo sve mere u rasvetljavanju slučaja”

Načelnik Odeljenja za javni red i mir Policijske uprave Grada Beograda Ivan Cvijović potvrdio je za RTS da je tuča prijavljena nešto pre ponoći.

Odmah po dobijanju informacije na mesto događaja su upućeni policijski službenici iz više organizacionih jedinica i tom prilikom zatečen je određen broj lica. Nažalost, jedno lice ima teške telesne povrede opasne po život”, navodi Cvijović.

Navodi i da se preduzimaju mere prema onima koja su zatečeni na licu mesta.

Takođe, imamo određene indicije za razloge tuče, ali ovom prilikom zbog istrage ne bih ulazio u detalje“, rekao je Cvijanović.

Dodaje i da je o tuči odmah obavešteno Više javno tužilaštvo.

Na pitanje može li da potvrdi da je reč o sukobu navijača Crvene zvezde i Partizana, kaže da zbog istrage ne bi otkrivao detalje.

U pitanju su mlađa lica i razloge za to utvrđujemo. Oštećena su i određena vozila. Budite uvereni da će Policijska uprava za Grad Beograd i MUP preduzeti sve mere u rasvetljavanju ovog događaja”, istakao je Cvijović.