Masovni ubica iz Orlanda i sam bio homoseksualac?

pucnjava
myspace

FBI istražuje da li je Omar Matin i pre posećivao klub za homoseksualce „Puls“ u Orlandu u kojem je u nedelju počinio masakr ubivši iz vatrenog oružja 49 ljudi.

 

 

Kako su zvaničnici rekli za „NBC njuz“, istražuje se i da li je Matin koristio aplikaciju za sastanke s homoseksualcima pre svog zločina.

Kord Sidino, mladić koji posećuje „Puls“, izjavio je da je Matin pokušao s njim da stupi u kontakt preko „Grindera“, aplikacije za homoseksualce i biseksualne muškarce.

Mladić je rekao da je Matina „blokirao“, jer mu je delovao „jezivo“.

On je nakon pokolja u klubu prepoznao Matina i rekao je da mu to nije prvi put da ulazi u klub za homoseksualce.

„Bio je nekoliko puta u ‘Pulsu’, siguran sam u to“.

Zvaničnik FBI-ja je naveo da se istražuju slične izjave svedoka, kao i tvrdnje zajednice homoseksualaca u Orlandu, u kojima se, takođe, spominje da je Matin u klubu viđan i ranije.

Najmanje četiri stalna gosta „Pulsa“ rekli su da su Matina videli više puta u klubu, a pojedini od njih su naveli da se ponekada opijao.

„Njujork post“ prenosi i da je bivša žena ubice Sitora Jusufi za jednu brazilsku televiziju izjavila da je Matin imao „homoseksualne tendencije“ i da mu je otac jednom prilikom pred njom rekao da je homoseksualac.

Sitora Jusufi je sa Omarom Matinom bila u braku oko tri meseca 2009. godine, ali su se razveli, jer je, kako je navela, bio nestabilna ličnost.

“Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično”, rekla je ona.

Matinov otac je ubrzo nakon masakra u Orlandu izjavio da senjegov sin Omar “veoma razbesneo kada je nekoliko meseci ranije u Majamiju video dvojicu muškaraca kako se ljube”.

U Orlandu je uvedeno vanredno stanje posle napada na noćni klub za homoseksualce u kojem je poginulo 50 ljudi, dok su 53 čoveka povređena, a mnogi od njih su u kritičnom stanju. Policija je ubila napadača Omara Matina.