MAŠTATE DA ODETE “PREKO GRANE”? Ovo može da pomogne – NAJBOLJI SAJTOVI ZA POSAO U INOSTRANSTVU

Kada tražite posao u inostranstvu, jedan od najboljih načina je da pronađete sajt na kome se nalaze internacionalni oglasi za posao. Tako ćete najlakše naći posao u zemlji koja vam najviše odgovara. Poslovi na ovim sajtovima su često razvrstani po jeziku, a moći ćete i da upoređujete kompanije i radna mesta koja vas zanimaju.

Posao u Eu
Dnevno.rs/Kolaž

Bilo da ste želeli da nađete posao na kruzeru, u marketinškoj agenciji u Americi ili u modnoj agenciji u Francuskoj, pronaći sjajne prilike za rad nikada nije bilo lakše. Za sve su zaslužni sajtovi za posao u inostranstvu kao što je domaći sajt www.posaoinostranstvo.com.

Kada tražite posao u inostranstvu, jedan od najboljih načina je da pronađete sajt na kome se nalaze internacionalni oglasi za posao. Tako ćete najlakše naći posao u zemlji koja vam najviše odgovara. Poslovi na ovim sajtovima su često razvrstani po jeziku, a moći ćete i da upoređujete kompanije i radna mesta koja vas zanimaju.

Putem ovih sajtova možete doći do najvećih kompanija, posrednika, udruženja i drugih organizacija koje nude posao u raznim zemljama u inostranstvu. Koristeći ove sajtove možete znatno ubrzati pretragu zato što na jednom mestu možete pronaći poslove sa raznih izvora uz samo par klikova.

U ovom članku ćemo vam navesti 8 najboljih sajtova za pronalaženje poslova u inostranstvu.

PosaoInostranstvo.com

Počećemo listu sa domaćim sajtom posaoinostranstvo.com. Na ovoj strani možete naći aktuelne oglase za posao iz zemalja koje su najpopularnije među domaćim stanovništvom, kao što su poslovi u Nemačkoj, Švajcarskoj, Australiji, Americi ali i poslovi na kruzerima.

Ono što ovaj sajt čini primamljivijim od ostalih na listi je to što je za razliku od njih krojen po potrebama ljudi u Srbiji koji traže poslove. Pored toga, na njihovom blogu možete pronaći razne praktične i proverene savete koji će vam olakšati pronalaženje posla u inostranstvu.

Indeed Worldwide

Indeed je jedan od najpoznatijih sajtova za pronalaženje posla u Americi. Indeed Worldwide funkcioniše isto kao i originalan sajt, s tim što nudi oglase za posao širom sveta. Na sajtu se nalazi hiljade poslodavaca, oglasa i udruženja koja posreduju u pronalaženju posla.

Opisi posla su često napisani na maternjem jeziku zemlje gde se posao nudi. Međutim, to znači da u nekim slučajevima morate znati jezik kako biste aplicirali. Možete pogledati sve oglase na ovom linku: https://www.indeed.com/worldwide.

Jooble

Na sajtu Jooble možete pronači oglase za posao u preko 60 zemalja. Ovaj sajt je jedan od najpopularnijih sajtova kod onih koji traže posao u inostranstvu. Ovaj sajt se posebno ističe kada je u pitanju pronalaženje posla u zemljama koje su tek u razvoju.

CareerBuilder International

Pored poslova u SAD, na sajtu CareerBuilder International možete pronaći oglase za posao u Kanadi, Grčkoj, Francuskoj, Indiji, Nemačkoj, pa i udaljenim zemljama kao što je Vijetnam. Pored toga, ovaj sajt nudi i aplikaciju koju možete skinuti na svim Android i iPhone uređajima radi lakšeg pregledanja.

CareerJet

Iako se pretežno bavi oglasima za posao u SAD, na sajtu CareerJet možete naći i oglase za posao u inostranstvu na kartici „CareerJet Worldwide“. Ovde možete naći poslove razvrstane po kontinentima i zemljama. Sajt je takođe preveden na više jezika, ukoliko se ne snalazite dobro sa engleskim jezikom.

Going Global

Ovaj izuzetno interesantan sajt može vas uputuiti u najnovije svetske trendove kada je u pitanju zaposlenje. Pored toga, na ovom sajtu možete pronaći profile zemalja gde možete pregledati razne ponude za posao, kao i savete o tome kako CV treba da izgleda u različitim zemljama, kakva pitanja možete da očekujete na razgovoru za posao, šta je potrebno za radnu vizu i drugo.

Monster Worldwide

Od Aljaske do Australije, Monster Worldwide vam omogućava da pretražujete oglase za posao u preko 40 država u Severnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku, Aziji i zemljama na Pacifiku.

TEFL (Teaching English as a Foreign Language)

Ukoliko imate diplomu filološkog fakulteta i završili ste engleski jezik, jedan od poslova koji je često tražen u inostranstvu je predavač engleskog jezika kao izbornog jezika. Na ovom sajtu možete naći brojne škole jezika kojima su potrebni predavači.