MEDIJI OBJAVILI IMENA: Poznat identitet UHAPŠENIH POLICAJACA u istrazi ubistva Olivera Ivanovića!

Lisice Hapšenje
Foter/ Keith Allison / photo on flickr

Kosovski portal gazetaexpress.com objavila je danas da su pripadnici policije Kosova, koji su juče uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović. 

 

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primenjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Prošle nedelje je u prištinskim medijima pisano da Kosovska obaveštajna agencija i Policija Kosova znaju ko je ubica Olivera Ivanovića ali da za sada neće uhapsiti ubicu zbog prikupljanja dodatnih dokaza.

Oliver Ivanović je ubijen 16 januara ispred sedišta njegove stranke u severnom delu Mitrovice.loading...