Mediji otkrili?! Poznat je TAČAN DATUM IZBORA u Srbiji, Vučić će ih raspisati

Glavni odbor Srpske napredne stranke izjasniće se na sednici 29. decembra o datumu održavanja sledećih parlamentarnih izbora.

Izbori
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Kao najverovatniji datumi pominju se 19. ili 26. april, piše “Blic” pozivajući se na neimenovani izvor.

List navodi da će vladajuća stranka 29. decembra održati sednicu Glavnog odbora stranke, kada će se članovi izjasniti o datumu parlamentarnih izbora, a biće predstavljena i nova lica među naprednjacima.

Izvor dnevnika iz vrha SNS-a kaže da će sednica GO stranke biti prilika da se analiziraju rezultati, ali i da se govori o planovima.

“Razgovaraćemo o najboljem mogućem datumu za održavanje parlamentarnih izbora nakon što su završeni razgovori vlasti i opozicije uz posredovanje evropskih parlamentaraca”, kaže taj izvor.

On napominje da je, kako sada stvari stoje, najverovatnije da izbori budu održani 19. ili 26. aprila. Izvor “Blica” dodaje i da bi na sednici trebalo da bude predstavljeno oko dvadesetak novih ljudi.

Kako navodi, reč je o mladim članovima stranke koji su do sada prolazili obuku i koji su svojim zalaganjem zaslužili da preuzmu veću odgovornost.

“Svi oni biće na listama ili za republički parlament ili za lokalne skupštine. To će biti način da im stranka pokaže da vrednuje njihov rad”, dodaje izvor lista.

“Novosti” , s druge strane navode da če će predsednik Srbije izbore raspisati 5. marta, a oni bi trebalo da budu održani 26. aprila, što znači da će kampanja trajati 49 dana, plus 48 sati predizborne tišine.

Zajedno sa parlamentarnim, biće održani i izbori za sastav lokalnih parlamenata u većini opština i gradova, sa izuzetkom 14 lokalnih samouprava koje su zbog vanrednih izbora “ispale iz ritma”. Ove izbore raspisaće predsednica Skupštine Maja Gojković.

Datum izbora utanačen je nakon treće runde pregovora o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom i uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, gde je dogovoreno da će izbori biti održani u jednom od najkasnijih mogućih termina, i pod uslovom da vlast odustane od namere da izbore raspiše već u martu, navode dalje “Novosti”.

Taj listi navodi i da su PSG i Nova stranka blizu odluke o izlasku na birališta, dok SzS ne odustaje od bojkota, pišu “Novosti”.