MEĐU POVREĐENIMA ŽENE I DECA: Napadači demolirali kafić kod Knina dok se gledala utakmica Crvene zvezde

Goste kafića koji su gledali TV prenos utakmice Jang Bojs - Zvezda u mestu Uzdolje blizu Knina napalo je 15 maskiranih osoba, a među napadnutim je bilo i žena i dece, javili su hrvatski mediji.

printscreen/youtube.com/Šibenik Mateo

Kako je preneo zagrebčki Jutarnji list, sinoć se u Uzdolju, selu u opštini Biskupija pokraj Knina u kafiću u kojem su okupljeni gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa dogodio incident, a prema navodima potrtala Feral news, pet povređenih je prevezeno u bolnicu u Kninu.

Među njima je i vlasnik kafića koji je dobio udarac flašom u glavu i njegova supruga, te jedno devetogodišnje dete.

Portal Feral njuz javio je da se sličan incident dogodio i u Đevrskama, u opštini Kistanje, gde je u kafiću u kojem se gledala utakmica došlo do provokacija, uglavnom na nacionalnoj osnovi.

Šibenska policija je jutros potvrdila da su se desila oba ova incidenta, navodeći u saopštenju da je “u mestu Uzdolje, nekoliko, za sada, nepoznatih osoba u tamošnjem ugostiteljskom objektu verbalno i fizički napali vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta, a tom prilikom pet osoba je lakše povredjeno, medju kojima i jedan maloletnik”.

– Tokom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje – navela je policija.