MEGATREND IZDAO SAOPŠTENJE: “Ministar Stefanović stekao diplomu na zakonit način”

Univerzitet Megatrend saopštio je danas da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i svi ostali studenti tog univerziteta, zakonito završio osnovne, magistarske i doktorske studije, tako što je ispunio sve propisane uslove i kriterijume.

Nebojsa Stefanovic
Beta

– Političke borbe, odakle god da dolaze, moraju biti razumne i bez lažnih optužbi, a moralni i etički kodeksi nalažu civilizovane okvire – navodi se u saopštenju tog univerziteta.

Savez za Srbiju je podneo juče krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović zbog toga što smatra da je on falsifikovao dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju.

Megatrend univerzitet je naveo da svoje nastavne programe i planove realizuje u skladu sa Zakonom, važećim propisima Srbije i najvišim međunarodnim standardima.

– Slučajno ili ne, u godini jubileja, 30 godina od osnivanja, nastavlja se sa pokušajima urušavanja kredibileta i ponovo osporava ova institucija zarad tuđih političkih ambicija i pretenzija na vlast, što nanosi ozbiljnu štetu Univerzitetu i akademskim građanima koji su svoje znanje sticali ili stiču na nekom od 12 fakulteta ove visokoškolske ustanove – dodaje se.

Megatrend je naveo da se osporavanjem nečijeg akademskog znanja implicira da taj univerzitet ne posluje u zakonskim okvirima i dodao da svi zaposleni i studenti ulažu protest zbog urušavanja ugleda univerziteta.

– U potpunosti odbacujemo, kao neistinite i zlonamerne,  insinuacije da je bilo ko od naših studenata svoju diplomu stekao na nezakonit način. Studijski program koji je postojao od 1990. do 2004. godine, i koji je školovao 1.054 studenta, u potpunosti je bio u skladu sa propisima naše zemlje i u skladu sa standardima obrazovanja koje nudi jedna visokoškolska ustanova – dodao je Megatrend.loading...