Voditelj RTS-a je u izjavi za Blic objasnio da napad na njegovog sina nema veze sa huliganskim obračunima i da je jedini razlog dukserica sa obeležjima Crvene zvezde.

 

– Moj sin navija za Zvezdu, ali nije huligan, nikada nije pravio incidente. Njih nekoliko napalo ga je dok je bio sasvim sam na ulici, i to samo zbog nekakvog duksa – rekao je Memedović. Sedamnaestogodišnji Uroš Memedović se trenutno oporavlja od posledica napada koji se dogodio po završetku jučerašnje utakmice.

– Uroš se vraćao sa utakmice kući. Bio je sam, nije nosio dres Zvezde, već duks na kojem se vide inicijali DS (“Delije Sever”, navijači Zvezde, prim. nov.). Ja nisam ni znao da on taj duks ima, ali očigledno huligani prepoznaju takve stvari… Bio je sam, a napadača je bilo nekoliko. Nije mi rekao sve detalje napada pošto se ni sam ne seća svega – objašnjava Memedović. Napad se dogodio u Ulici Neznanog junaka, blizu porodičnog doma.

Prema njegovim rečima, Uroš je zadobio lakše povrede glave, ali s obzirom na to da su ga huligani zasuli udarcima sa više strana, otac je odlučio da ga odvede u Urgentni centar.

– Povrede nisu vidljive, ali smo za svaki slučaj odradili analize. Ne mogu da kažem da sam iznenađen što se tako nešto dogodilo – objašnjava novinar RTS-a.

Sumnja se da su za napad na Memedovićevog sina u blizini stadiona “Rajko Mitić” odgovorni huligani iz suparničkog tabora.

Policija intenzivno traga za napadačima zbog prebijanja maloletnika.