MENJA SE VREME: Temperatura u ZNAČAJNOM PADU, u celoj Srbiji se očekuje jače naoblačenje s kišom, ponegde i SNEG!

kiša
Beta

U Srbiji će se danas jače naoblačenje s kišom i padom temperature tokom dana sa severa i zapada proširiti na ostale krajeve, dok se više padavina očekuje na jugozapadu i jugu zemlje, a na visokim planinama sneg.

 

U većem delu zemlje duvaće umeren do jak vetar, a u Banatu, Pomoravlju i na planinama olujni, ali će tokom dana vetar biti u postepenom slabljenju. Uveče i tokom noći očekuje se slabljenje intenziteta padavina, a uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura biće od dva stepena na istoku do 10 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna od pet stepeni na severozapadu do 19 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu će danas biti oblačno i hladnije s kišom, intenzivnijom posle podne, uz jak vetar u prepodnevnim časovima, moguće i olujne jačine, dok će posle podne vetar biti u slabljenju. Jutarnja temperatura biće oko osam stepeni, a najviša dnevna oko 12.

Posle podne temperatura će biti u značajnom padu, pa je tokom noći na širem području grada moguć kratkotrajn sneg.loading...