MENJA SE VREME: Uživajte još malo u suncu – STIŽE ZAHLAĐENJE sa kišom, olujom i grmljavinom

Livada
Jamie McCaffrey / Source / CC BY

U Srbiji u petak jutro vedro, dok će na severoistoku biti oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima. Tokom dana u svim predelima biće sunčano i veoma toplo.

 

Krajem dana i tokom večeri očekuje se jači razvoj oblačnosti, ponegde i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito u zapadnim, centralnim i severoistočnim predelima. Duvaće slab do umeren južni vetar, krajem dana u skretanju na severni. Minimalna temperatura od 10 do 16°C, maksimalna dnevna od 23 do 27°C.

U Beogradu u petak sunčano i veoma toplo. Krajem dana i tokom večeri očekuje se jači razvoj oblačnosti, a na širem području grada i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren južni vetar, krajem dana u skretanju na severni. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna dnevna 25°C.

U subotu u Srbiji sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura od 24 do 28°C. U nedelju postepeno povećanje oblačnosti, ali će i dalje biti veoma toplo.

Početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 18 do 24°C. U nedelju i ponedeljak u košavskom području i na planinama duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima, javlja Weather2Umbrella.

Za vikend u Beogradu veoma toplo, maksimalna temperatura do 26°C. Biće sunčano, dok se u nedelju tokom dana očekuje povećanje oblačnosti. Početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno i svežije, uz uslove za kratkotrajnu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće u padu, ali se očekuje i dalje toplo.

U nedelju i ponedeljak duvaće jak jugoistočni vetar.loading...