MENJAJU SE REŽIMI RADA LINIJA GSP: Beograđani, informišite se na vreme, da NE BISTE ZALUTALI!

Autobus
Dnevno.rs/ Petar Marković

Režim rada linija javnog gradskog prevoza menja se od subote do 3. jula, usled radova na šinama u Bulevaru kralja Aleksandra.

 

U subotu i nedelju tramvaji sa linije pet i šest neće saobraćati, kao ni trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29, saopšteno je iz JKP GSP “Beograd”.

Takođe, kako je navedeno, tramvaji sa linije sedam saobraćaće na relaciji: Blok 45- Vukov spomenik – Dorćol – Kalemegdan /Donji grad/ i nosiće oznaku 7L, a uspostavlja se autobuska linija 6A na relaciji: Vukov spomenik – Ustanička, sa trasom: Vukov spomenik – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička – Živka Davidovića – terminus Ustanička. 

Izlazno – polazno stajalište za liniju 6A kod Vukovog spomenika je u Ulici Kraljice Marije, u terminusu sa linijom 32, a ukidaju se tramvajska stajališta Vukov spomenik, u oba smera, za sve linije. 

Pošto trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29 neće saobraćati, uspostavljaju se autobuske linije 21A na relaciji Studentski trg – Učiteljsko naselje, 22A Studentski trg- Kruševačka i 29A, koja će saobraćati na relaciji Studentski trg – Medaković 3. 

Trasa linija 21A, 22A i 29A, u smeru ka Crvenom krstu biće Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Kalenićeva – Mileševska – Žička i dalje redovnim trasama, a u smeru ka Studentskom trgu: Mileševska – Kičevska – Krunska – Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II – Makenzijeva – Trg Slavija i dalje redovnom trasom. 

Vozila sa linije 83 saobraćaće na skraćenoj trasi: Zemun (Bačka) – Trg Slavija, a privremeno se ukidaju stajališta “Katanićeva” u oba smera za liniju 83, “Mačvanska” u smeru ka Crvenom krstu za liniju 83, “Vojvode Dragomira” u oba smera za sve linije, “Crveni krst”, u oba smera za liniju 83 i “Novopazarska” u smeru ka Trgu Slavija za liniju 83. 

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP, a vozila sa noćne linije 29N, na izmenjenom delu trase, saobraćaće kao vozila sa dnevne linije 29A.