Mesecima je nadležnima prijavljivao GRAFIT “RATKO MLADIĆ”! Niko nije reagovao, a Novosađanin je rešio da ga sam “prepravi” (FOTO)

Jedan stanovnik novosadskog naselja Liman više puta je uzaludno nadležnima prijavljivao grafite posvećene osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, da bi na kraju iz revolta prepravio jedan od njih tako što je dopisao "ratni zločinac".

novi sad
Wikipedia/Petar Milošević

Ovaj Novosađanin je za portal 02 ispričao da se grafiti sa imenom Ratka Mladića i četiri slova “S” već mesecima nalaze na nekoliko zgrada na kraju Limana 4, u Ulici Ive Andrića.

“Nekoliko ovih grafita nalazi se na zgradama u ovom delu Limana i nisam samo ja, već je i moj drug zvao inspekciju i komunalnu policiju, i slali smo im i mejl da reaguju, ali ništa nije uradjeno. Kako sam video da neće da reaguju, odlučio sam da grafit tako ispravim, da bude činjenično tačan, a to je da je Mladić osudjeni ratni zločinac”, kazao je taj građanin.

U šali je dodao da će verovatno tek sada nadležne gradske službe reagovati.

Novi Sad ima i Antigrafiti jedinicu u okviru Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo, koja ne može ništa da uradi ukoliko ne dobije nalog od nadležne uprave, podsetio je 021.