MESTO GDE JE PROVEO DETINJSTVO: Legendarni glumac Ljubiša Samardžić DOBIJA ULICU!

Ljubiša Samardžić
wikipedia.org

Očekuje se da će predlog biti usvojen na sednici Skupštine Grada, nakon čega bi trebalo brzo i da se sprovede u delo.

 

Nedavno preminuli glumac Ljubiša Samardžić, prema rečima predsednika niške Komisije za imenovanje ulica Bojana Marinkovića – dobiće ulicu u Niškoj Banji!

Ideja je potekla od gradske odbornice Socijaldemokratske partije Srbije Sanje Jefić Branković, dok će se predlog o tome naći već na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada, javlja portal “Južne vesti”.

Zasad se ne zna koja bi tačno ulica u banji kraj Niša mogla da dobije Samardžićevo ime, ali kaže da će to najverovatnije biti ili ulica u kojoj je odrastao ili glavno banjsko šetalište. 

Jedna od opcija je Ulica srpskih junaka, gde je on odrastao, ali videćemo. Lepo je ime Ulica srpskih junaka, pa je možda šteta da ga menjamo. Možda ćemo i glavnu ulicu da preimenujemo. Na taj način bismo izbegli situaciju da stanovnici moraju da menjaju lična dokumenta, jer se na tu ulicu niko ne vodi, rekao je Marinković. 

On očekuje da će predlog biti usvojen na sednici Skupštine Grada, nakon čega bi, kaže, trebalo brzo i da se sprovede u delo. 

Inače, Ljubiša Samardžić je rođen u Skoplju, ali kako je poticao iz rudarske porodice, koja je radila u rudniku u Jelašnici, on je detinjstvo proveo u Niškoj Banji. Uloga lenjog šeprtlje Šurde u “Vrućem vetru”, Smokija iz “Peščanog grada”, Nikoletine Bursaća iz ekranizacije Ćopićevog romana “Orlovi rano lete”, samo su neke od onih koje su mu obeležile karijeru.