MESTO KOJE NIKADA NE SPAVA: Beogradska Hitna pomoć godišnje spasi ceo mali grad

Hitna pomoć godišnje obavi 98.000 intervencija i spasi jedan mali grad, izjavio je danas direktor Gradskog zavoda za hitnu i medicinsku pomoć Beograda Goran Čolaković tokom primopredaje ključeva 10 najmodernijih sanitetskih vozila.

Hitna pomoć Leto
Beta

Osam vozila dobila je beogradska Hitna pomoć, a dva isturena odeljena u Lazarevcu i Mladenovcu. Primopredaji tih vozila koja “predstavljaju pokretne bolice” prisustvovali su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Hitna pomoć je žila kucavica zdravstva Beograda – istakao je direktor Čolaković i dodao da broj intervencija raste iz godinu u godinu.

Prema njegovim rečima, vozila Hitne pomoći pređu godišnje i četiri miliona kilometara.

On je izrazio zahvalnost što je uz podršku grada počela rekonstrucija mokrog čvora u Hitnoj pomoći i dodao da očekuje da će do kraja godine biti gotov projekat za novu zgradu Hitne pomoći koja će se graditi na mestu gde je sada garaža.

Direktor je rekao da je želja da se u Hitnoj pomoći formira “srpski poligon urgentne medicine”, u kojem bi se, izmedju ostalog, po najvišim standardima za reanimaciju obučavali lekari iz unutrašnjosti.