METEOROLOZI NAJAVILI ZA DANAS SNEG! Evo kada će početi da pada i u nižim krajevima Srbije

Sneg Beograd Zima
Petar Marković/Dnevno.rs

Srbiju je sinoć zahvatio novi talas padavina, a danas se očekuje sneg i u nižim predelima!

 

U Srbiji danas oblačno sa kišom, na višim planinama posle podne sa snegom. Pre podne će duvati slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak, tokom jutra na jugu Banata sa olujnim udarima i preko 80 km/h. Sredinom dana vetar u slabljenju, a posle podne biće u skretanju na jak severozapadni, tokom večeri i noći povremeno i sa olujnim udarima.

U toku večeri i noći uslova za susnežicu i vlažni sneg biće ponegde i u nižim predelima. Jutarnja temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8°C na severozapadu do 15°C na jugoistoku Srbije. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu, pa će tokom večeri i noći biti od 0 do 4°C.

 

U Beogradu danas oblačno sa kišom. Pre podne će duvati slab do umeren jugoistočni vetar, tokom jutra povremeno i jak. Sredinom dana vetar u slabljenju, a posle podne biće u skretanju na jak severozapadni, tokom večeri i noći povremeno i sa olujnim udarima. U toku večeri i noći biće uslova za susnežicu i vlažan sneg. Jutarnja temperatura 8°C, maksimalna dnevna 10°C. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu, pa će tokom večeri i noći biti od 0 do 2°C.

Zbog ovakvih vremenskih prilika RHMZ je izdao najavu u kojoj navodi da se očekuje jak vetar, na na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

–  Od sredine dana vetar u skretanju na severozapadni, na planinama prelazak kiše u sneg. U većem delu očekuje se od 10 do 20 mm padavina, na jugu i jugozapadu Srbije lokalno i više. U toku noći ka nedelјi kratkotrajan sneg moguć je ponegde u nižim predelima – navodi RHMZ.

U nedelju tokom jutra prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, jedino se još na severoistoku očekuju susnežica i slab sneg. Tokom dana u svim predelima Srbije biće suvo, vetrovito i veoma hladno. Duvaće jak severozapadni vetar, na istoku Srbije povremeno i sa olujnim udarima. Krajem dana vetar u slabljenju. Maksimalna temperatura od 3 do 8°C.

Početkom i sredinom sledeće sedmice biće pretežno suvo i veoma hladno, tokom jutra sa maglom i mrazom. Biće uslova da se magla ponegde u nižim predelima zadrži i tokom celog dana. Minimalna temperatura biće uglavnom od -4 do 1°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C. ,loading...