METEŽ PRED VLADOM: Policija ne dozvoljava Raduloviću da priđe Skupštini, budući poslanici pristižu

U Skupštini Srbije danas će biti potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici će nakon verifikacije mandata položiti zakletvu. Ekipa Nova.rs nalazi se na licu mesta gde je pokret "Dosta je bilo" najavio blokadu parlamenta.

Printscreen

Prva sednica Skupštine Srbije sazvana je za danas u 10 časova, a ispred nje se za sada nalazi nekoliko desetina policajaca, dok je njih nekolicina raspoređeno i u Pionirskom parku. Legitimišu se prolaznici.

Na dnevnom redu se nalazi potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine, kao i izbor članova parlamentarnih radnih tela.

To nije više Narodna skupština, poslanici koje hoće da promovišu nećemo zvati narodnim nego faslifikovanim poslanicima”, rekao je sinoć lider DJB Saša Radulović i pozvao građane da se danas u 9 sati u što većem broju okupe ispred Skupštine Srbije.

Zakletva koju će položiti poslanici glasi:

Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!

U nastavku sednice biće formirane i poslaničke grupe.

Vođa pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović došao je ispred Skupštine sa svojim pristalicama, ali policija nije dozvolila da s epribliže stepenicama ispred ovog zdanja.

Prvi građani počeli su da se okupljaju ispred zgrade Narodne skupštine Srbije. Trenutno ih ima par desetina, a ispred stepenica je postavljena zaštitna ograda.