Bila je NAJTALENTOVANIJA SPORTISTKINJA u Hrvaskoj, a onda je pobegla u Irsku! Sada RADI U PERIONICI, ali NE ŽALI (FOTO)

mia piric
facebook/Mia Piric

Hrvatica Mia Pirić bila je vrhunska sportistkinja - tamošnji najbolji golman, a branila je mrežu ženskog fudbalskog kluba Osijek koji je već 11 sezona zaredom državni šampion. Ipak, ova 20-godišnja dama možda je nizala uspehe na poslovnom platu, ali privatno - jedva da je mogla da skrpi kraj sa krajem.

Talentovana Mia životarila je sa svega nešto više od 100 evra mesečno, koliko je dobijala od kluba u čijem je dresu igrala, pa umorna od takve nepravde i stalne besparice, rešila je da spakuje kofere i krene put Irske, poput mnogih mladih na Balkanu.

Vozila sam se na razgovor za posao u Beli Manastir. Bilo je ledeno, skliznula sam s puta i doživela saobraćajnu nesreću. I tad mi je pukao film. Rekla sam sebi da ne želim više ovako da živim, sa 900 kuna (15.000 dinara) kao golman Osijeka, i bez ikakve budućnosti. Odlučila sam da odem. Javila sam se sestri Mireli (37) koja živi u Irskoj da mi odmah pošalje avionsku kartu – ispričala je ova sportistkinja za portal “irska.ie”, dodajući da je imala samo 200 evra u novčaniku kada je otišla iz rodne Hrvatske.

Ona je 24. februara bila ispred mreže Osijeka, a već nedelju dana kasnije čistila je apartmane u Irskoj.

Preko prijatelja sam pronašla taj posao i radila sam već drugi dan nakon što sam stigla u Dablin. Potom sam pronašla sadašnji posao – u perionici. Naporno je, radim punih 10 sati sa tri pauze od 15 minuta – rekla je Mia, otkrivši da zarađuje oko 400 evra nedeljno.

Ona je istakla i da je aktivno tražila posao u Hrvatskoj, kao i da je poslala više od 200 radnih biografija, ali da je gotovo niko nije ni pozvao na razgovor.loading...