MIGRANTI ZAOBILAZE SRBIJU! Ovo je njihova NOVA RUTA?

Izbeglice
Beta

Nemačka N TV objavila je skicu "nove rute" kojom bi izbeglice koje traže spas u Evropi mogle da se kreću, prenosi "B92", a pišu agencije.

 

Prema toj pretpostavci, migranti bi mogli iz Grčke da krenu ka Albaniji, preko Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske ka Zapadnoj Evropi.

Kako javljaju mediji, na makedonskoj granici u mestu Idomeni povećan je broj migranata i sada skoro 10.000 njih čeka da iz Grčke uđu u Makedoniju, navodi ta TV, preneo je podgorički portal CDM.

Za migrante iz ratom zahvaćenih područja u prethodna dva dana skoro je obustavljen ulaz u Makedoniju kod Đevđelije, zbog strožih mera kontrole i selektivnijeg propuštanja. Granicu mogu da pređu samo oni koji imaju potpunu dokumentaciju.

U Makedoniju dnevno može da uđe svega nekoliko desetina ljudi kako bi nastavili put ka Srbiji i zemljama Zapadne Evrope.

Objavljen Bin Ladenov testament: Evo kome je ostavio ogromno bogatstvo

Albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati pre tri dana saopštio je da ta zemlja neće podizati zidove u slučaju da izbeglice i migranti počnu da koriste tu zemlju za tranzit prema zemljama EU.

Nešto ranije, albanski premijer Edi Rama izjavio je da Albanija neće biti nova ruta za izbeglice na putu ka Evropi zbog toga što nema “ni uslove, ni snagu, ni entuzijazam da spasava svit dok drugi zatvaraju svoje granice”.

Premijer Milo Đukanović ranije je kazao da će Crna Gora morati da zatvori svoje granice za migrante ukoliko to učine članice EU.

“Crna Gora će morati da zatvori svoje granice, ukoliko Makedonija zatvori granicu sa Grčkom, a granične restrikcije uvedu Mađarska i Austrija”, rekao je Đukanović.