Milan St. Protić objasnio: Evo zašto NIKADA NE IZGOVARA VUČIĆEVO IME

Bio je jedan od najistaknutijih protivnika režima Slobodana Miloševića i među osnivačima Demokratske opozicije Srbije(DOS), koalicije koja je na kraju srušila vlast Socijalističke partije Srbije.

Printscreen Youtube/Nova

Poredeći nekadašnje predstavnike vlasti sa sadašnjim koje predvodi Aleksandar Vučić, nekadašnji gensek Srpske radikalne stranke, a danas lider naprednjaka i prvi čovek Srbije, Protić je istakao da uopšte ne postoji preterana razlika.

“Da bi došli na vlast, oni su promenili šešeljevsku retoriku, pa su nam se predstavljali kao da su emancipovani, demokrate i evropejci. U suprotnom, oni nikad ne bi ni dobili izbore, već bi ih gubili kao što je Šešelj godinama gubio zbog svog primitivizma. Građani su naseli na njihovu nameštaljku 2012. godine, a oni su, čim su zaseli na vlast, pokazali svoje pravo, primitivno lice. Stranka koja tvrdi da ima preko 700 hiljada članova nema nijedno ime i prezime od formata. Kad vidite ko njih predstavlja, ko u njihovo ime govori, sve vam je jasno”, rekao je Protić u razgovoru za portal Nova.rs.

Na pitanje zbog čega izbegava da izgovori ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Protić je istakao da šef srpske države to nije zaslužio.

“Kompliment je kad ja upotrebim nečije ime. On mene kao ličnost uopšte ne zanima, već me zanima to što radi na mestu na kojem se nalazi. A to što čini na toj poziciji, pokazuje da je samo jedan površni, narcisoidni, kratkovidi i u dobroj meri iskompleksirani Šešeljev đak”, rekao je Protić.