MILIONSKA PRONEVERA U USSS? Policija privela funkcionera Sinišu Jasnića

Odgovorno lice Univerzitetskog saveza Srbije Siniša Jasnić uhapšen je zbog sumnje da je proneverio novac te organizacije i oštetio je za više od 13 miliona dinara.

hapšenje
Pixabay.com

Sumnja se da je S. J. (1965), ovlašćen za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja, saopštio je MUP.

Kako se navodi, kartice je koristio za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata.

Tereti se da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da, suprotno Zakonu o računovodstvu, iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao Skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, S. J. oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije.

Zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo pronevera određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.