TUGA DO NEBA: Glumac Milorad Mandić Manda preminuo na sceni

Manda
Printscreen

Glumcu Miloradu Mandiću Mandi pozlilo je na sceni tokom izvođenja predstave "Petar Pan" pozorišta "Boško Buha".

 

Na premijernom izvođenju dečije predstave “Petar Pan” na sceni Ustanove kulture “Vuk Karadžić” glumcu Miloradu Mandiću Mandi koji je glumio Kapetana Kuku je pozlilo, javlja RTS.

Kada je glumac pao publika je u prvi mah mislila da je reč o delu predstave, ali je zavesa ubrzo spuštena. Mandić je reanimiran u pozorištu i potom prevezen u Urgentni centar, ali pokušaji oživljavanja su bili bezuspešni.

Milorad Mandić Manda je bio poznati srpski glumac i voditelj rođen u Beogradu 3. maja 1961. U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija.

Šest godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta “Boško Buha”. 

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore”. Njegovu televizijsku karijeru poslednjih godina obeležila je uloga Milašina u seriji “Selo gori, a baba se češlja”.

Početkom maja glumac je napunio 55 godina. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.