MILOŠEVIĆ HTEO DA UKINE “SREĆNE LJUDE”! Serije ne bi ni bilo da OVAJ glumac nije uspeo da IZGLADI STVAR (FOTO)

"Da nije bilo njega, ko zna šta bi bilo sa serijom."

Srećni ljudi
Printscreen

Postoji priča da je snimanje popularne serije “Srećni ljudi” iz devedesetih trebalo da bude prekinuto. Najćešće tvrdnje su te da je razlog to što su dve glavne glumice Dubravka Mijatović i Tanja Bošković napustile projekat. Uprkos tome, ove dve glumice su lako zamenjene i snimanje je odmah nastavljeno.

Sa druge strane, prema svedočenju jednog od ključnih kreatora legendarne serije ipak je povodom te priče, politika umešala prste.

Slobodanu Miloševiću, o čijem konačnom padu se trenutno emituje serija “Porodica“, smetala je pomenuta serija i on je hteo da je skine sa ekrana.

Scenarista serije “Srećni ljudi” Siniša Pavić govorio je povodom legendarne serije da je ona zapravo slika tadašnjeg društva koje je izrodilo najgore elemente sa kojima i dan danas bijemo tešku bitku.

Kad danas gledate Srećne ljude, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod – pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano”odeljenje deviznih štediša” – reči su scenariste iz monografije posvećene upravo njemu.

Pročulo se, kako svedoči Pavić, da Milošević nije bio zadovoljan i da je možda hteo da zaustavi snimanje.

Međutim, Bata Živojinović koji je igrao Aranđela Golubovića u seriji, na jednom partijskom sastanku, a glumac je bio član SPS-a, sreo je Slobu i sa njim “izgladio” stvar.

Velimir Bata Živojinović
Printscreen/Youtube

Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju “Srećni ljudi”. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: “Aranđele, neka ide” – stoji u pomenutoj publikaciji.