“MILOŠEVIĆEV, TADIĆEV I ĐINĐIĆEV PROTIVNIK”: Poslanica SPS-a tvrdi da je poslanik naprednjaka VREĐAO i PSOVAO

Nastavak sednice Skupštine Srbije obeležila su nova neslaganja izmedju poslanika Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) izazvana navodima poslanice SPS-a Snežane Paunović koja je optužila poslanika naprednjaka Dragana Šormaza da je vredjao i psovao.

Narodna skupština
Commons Wikipedia

Ona je agenciji Beta rekla da ju je Šormaz “uz psovke izvredjao” pošto mu je tokom prepodnevne rasprave dobacila da je “problem što je često menjao strane”, reagujući na njegove navode da je podržavao samo dve vlade – Vojislava Koštunice i Aleksandra Vučića, da je bio “Miloševićev, Tadićev i Djindjićev protivnik”, te da je uvek bio “na pravoj strani”.

“U danu u kome su se svi složili u osudi govora mržnje, doživela sam uvrede i psovke od Dragana Šormaza”, navela je Paunović i zatražila izvinjenje od poslanika SNS-a, navodeći da takvim činjenjem vladajuća koalicija “postaje loš primer i opravdanje drugima za skandalozno ponašanje”.

Predsedavajući Veroljub Arsić apelovao je na kolege da se uzdrže od bilo kakvih izjava koje bi umanjile značaj svih osuda nasilja koje su se čule tokom prepodnevne rasprave.

Poslanici su prethodno tokom rasprave o izmenama Zakona o posebnim uslovimа zа reаlizаciju projektа izgrаdnje stаnovа zа pripаdnike snаgа bezbednosti, zatražili da se kupovina jeftinijih stanova omogući i drugim kategorijama stanovništva.

Poslanici vlasti i opozicione Srpske radikalne stranke (SRS) pozdravili su nameru vlade da listu potencijalnih kupaca jeftinijih stanova proširi na ratne i mirnodopske vojne invalide, kao i porodice palih boraca a radikali su predložili da se isti uslovi daju i mladim parovima, naučnicima, istraživačima, porodicama sa više dece, samohranim roditeljima, zdravstvenim radnicima, što su Vlada i nadležni skupštinski odbor odbili.

Tokom rasprave je Nataša Jovanović (SRS) izrazila sumnju da će za izgradnju tih stanova biti izabrane dobre lokacije i navela primer Kragujevca gde je, kako je rekla, izabrana livada bez ikakve infrastrukture.

Poslanica radikala Vjerica Radeta optužila je ministarku saobraćaja Zorane Mihajlović da se “igra koridora”. “Ako je tačno da je Grdelička klisura uradjena po najvišim standardima, kako su se za manje od mesec dana pojavile napukline  na asfaltu”, upitala je Radeta.

Reagovao je poslanik SNS Aleksandar Marković koji je kazao da su problemi na autoputu već otklonjeni.

U prepodnevnom delu sednice, poslanici su osudili pretnje koje su na društvenim mrežama upućene deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.