MINISTAR NAPUSTIO ZGRADU U NEMANJINOJ: Mali maturanti traže ostavku Šarčevića (VIDEO)

Mali maturanti su se okupili ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici zbog odlaganja testa iz matematike i blokirali saobraćaj.

printscreen/youtube.com/Novosti

Maturanti, kojima su se pridružili i pojedini roditelji, uzvikuju “Nećemo prijemni”, “Ministre, ostavka”.

Maturanti uzvikuju ministru prosvete Mladenu Šarčeviću “Ministre, javi se”.

Delegacija roditelja učenika koji protestuju ispred Ministarstva prosvete u Beogradu, zahtevajući da se poništi mala matura zbog toga što su u javnost procureli zadaci iz matematike, ušli su danas u zgradu Ministarstva ali im je obezbeđenje saopštilo da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da razgovara s njima.

Delegaciji koju je činilo nekoliko roditelja, obezbeđenje je reklo da je ministar Mladen Šarčević na službenom putu i da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da ih primi i sa njima razgovara o njihovim zahtevima.

Roditelji su i dalje u zgradi, a novinarima su rekli da razmišljaju o bojkotu odloženih testova učenika osmog razreda osnovne škole ukoliko ih niko ne bude primio na sastanak.

Oni su naveli da će se u tom slučaju na dan ispita doći sa svojom decom u škole, da će ući u učionice i bojkotovati test.

Po njihovoj oceni, ministar nije smeo da da ode iz zemlje na dan polaganja završnog osnovnoškolskog ispita.

Nekoliko stotina učenika osmog razreda okupilo se danas ispred zgrade Ministarstva prosvete u Beogradu protestujući zbog odlaganja ispita iz matematike, do kojeg je došlo zbog toga što su uoči testa koji je trebalo da bude jutros, objavljeni njegovi delovi.

Đaci su blokirali deo Nemanjine ulice, od Resavske prema Slaviji, dok se saobraćaj ka nekadašnjoj Glavnog železničkoj stanici odvija normalno.

Učenici zahtevaju da se i ove, kao i 2013. godine, test poništi i da im se omogući da se u srednje škole upišu u skladu sa uspehom u osnovnoj školi.