MINISTAR TUŽI NOVINARE: Popović negirao pisanje KRIK-a, ako dobije parnicu doniraće OVE USTANOVE!

Nenad Popović
Beta

Pedsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, najavio je danas da će tužiti novinare istraživačku mreže KRIK jer, kako je naveo, dva dana o njemu objavljuju lažne informacije.

 

Popović je u saopštenju dodao da je cilj tih lažnih informacija da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije.

– Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja – naveo je Popović.

Kao primer laži Popović je naveo da ga je KRIK prvo optužio da ima kompanije u ofšor zonama koje se pominju u “Rajskim papirima”, da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da poseduje kompanije u tim ofšor zonama.

Za Popovića je i laž tvrdnja da je agencija Eplbi odbila da za njega uradi predlog prenosa kompanija u ofšor zone iz “Rajskih papira”.

– KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog ‘kontroverznih poslova u Rusiji’. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao – naveo je Popović.

On je dodao da je KRIK izneo tvrdnju da poseduje kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima što nije tačno.

– Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri – rekao je Popović i dodao da je o svemu navedenom u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.