MINISTAR UZVRAĆA UDARAC RIJALITIJIMA: “Ako je to deo kulturne ponude, onda smo mi u problemu”

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je za TV Prva rekao danas da je njegov posao, izmedju ostalog, i da iznosi stavove i uverenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

Printscreen

Vukosavljević je, navodeći javnu raspravu sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentar premijerke Srbije Anom Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocena o negativnom uticaju rijaliti programa na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu, rekao da nije očekivao toliku reakciju.

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA MINISTRU KULTURE: “Nema razloga da se pravite glupljim nego što jeste”

– Nisam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti – rekao je Vukosavljević.

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara.

– Posao ministra kultura je da iznosi stavove i mišljenja o medijma i pojavama koje se tiču kulture. To nije sporno, ali ta izjava je nekom zasmetala – kaže Vukosavljević.

Naveo je i da je premijerka “delimično u pravu” u stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takođe smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

– Ako se ovakvi sadržaji (rijaliti programi) smatraju delom kulturne i duhovne ponude, onda smo mi kod društvo u problemu. Ovde nije problem u nazivu programa, već o čemu se radi i govori u njemu – istakao je ministar.

Vukosavljević je osudio vređanje i pretnje predsednika Sindikata “Sloga” Željka Veselinovića, ocenivši da je “takav način brutalnog vređanja nedopustiv”.

Vukosavljević je izjavio i da ne oseća da su mu kolege okrenule leđe, jer kako kaže ni on ne komentariše rad ostalih mistarstava.

Dodao je i da ne strahuje od smene.loading...