MINISTAR VULIN ŠALJE PORUKU KOMŠIJAMA: “Srbi su blago, čuvajte ih!”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je danas rekao da je u Strategiji odbrane, koju razmatra Skupština Srbije, na prvom mestu vojna neutralnost i da je "Srbija tu da sačuva i pomogne Republici Srpskoj".

Beta

On je za beogradsku Televiziju O2 rekao da su Srbi u susednim zemljama, odnosno njihovo “čuvanje”, način da te zemlje imaju najbolje odnose sa Srbijom.

“Nismo krivi za građanske ratove u Hrvatskoj, ni u Bosni i Hercegovini, na prostoru bivše SFRJ”, rekao je ministar.

“Shvatite svi naši susedi, sve naše komšije: Srbi su blago. Čuvajte ih!”, izjavio je Vulin i dodao da će Srbija čuvati sve Srbe gde god da žive.

Povodom tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde i poslanice Marinike Tepić da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić novcem privrednika i trgovaca oružjem “kupovao povlačenja priznanja” Kosova po svetu, Vulin je ocenio da je Tepić “poznati lažov” i da je tom izjavom “učinjena velika šteta”.

Jer, kako je objasnio, funkcioneri stranih vlada koje su povukle priznanje Kosova, sada moraju da odgovaraju na pitanja u svojim zemljama “koliko su srpskih para primili u svoje džepove”, te Vulin pita: “Ko će onda biti vaš prijatelj?”.

On je ocenio da je radnik fabrike “Krušik” Aleksandar Obradović “lažni uzbunjivač”, a da bi “u Bugarskoj bio špijun” jer je dokumenta “Krušika” dao inostranom novinaru.