MINISTARKA PORUČILA UDRUŽENJU “CarGo”: “Gospodo registrujte se ili budite ugašeni”

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema razlike između CarGo i divljih taksija, a povodom protesta taksista ocenila je da je nedopustivo zatvarati ulice.

Beta

– Činjenica je da imamo ovde jednu kompaniju koja ne poštuje zakon, dakle gospodo registrujte se ili budite ugašeni – rekla je Mihajlović za Radio televiziju Srbije, pozivajući institucije države i Grada da reaguju i “rade svoj posao”.

Ona je rekla da je zakon vrlo jasan i da se mora poštovati a da se ne može govoriti kako ima “rupa u njemu”.

– Niko nema ništa protiv aplikacija ali morate da se registrujete, mora država da zna ko vozi građane, morate da radite u skladu sa zakonom – rekla je Mihajlović.

Ona je navela da građanima odgovara ako plate vožnju po nižoj ceni ali Grad je propisao koja je najniža cena taksi usluge.

Kako je dodala, sprovođenje zakona u ovom slučaju nije na ministarstvu koje ona vodi, već na drugim institucijama.

Ona je rekla da zakon mora da se uvek poštuje, pomenuvši da se to odnosi i na objekat na Pančićevom vrhu.

Na pitanje da li je počelo njegovo rušenje kao nelegalnog ili su neki drugi radovi na njemu, ona je rekla je njeno ministarstvo rešenje da se ruši izdalo još prošle godine.

– Nemamo zvaničnu informaciju da li se zaista ruši, obaveza je investitora da nas obavesti – rekla je Mihajlović, navodeći da se to još nije desilo.

Ona je rekla da će inspekcija proveriti šta se tačno dešva sa tim objektom.