MINISTARKA PRAVDE: “Prosledili smo Prištini zapisnike sa saslušanja o ubistvu Olivera Ivanovića”

Ministarstvo pravde Srbije upravo je prosledilo Prištini opsežan izveštaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja pojedinih ljudi u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Oliver Ivanović
Beta/SASA DJORDJEVIC

Ministarka je za televiziju Pink kazala da je to urađeno na osnovu poslednjeg zahteva iz Prištine da se saslušaju određena lica u vezi sa istragom o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

“To upravo govori da je Beograd i dalje spreman na saradnju i da je spreman da odgovori na sve zahteve koji dolaze iz Prištine. Takvu dvosmernu komunikaciju od strane Prištine nemamo”, kazala je Nela Kuburović.

Nažalost, nije došlo do uspostavljanja bližih odnosa i saradnje u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića, jer je, kako je navela, Priština u startu odbila zajedničko sprovođenje istrage.

DOBILI INFORMACIJE OD STRANE SLUŽBE?! “Ivanovića je ubila petočlana grupa, ovo su NJIHOVA IMENA i planovi”

Ona je kazala da veruje da je to upravo jedan od razloga zašto nema konkretnijih rezultata u predistažnom postupku.

“Da su nam odmah bili dostupni svi podaci, koje je tražilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal po našim zahtevima za međunarodnu saradnju koji su poslati još u januaru i februaru prošle godine, verujem da bi danas bili uspešniji rezultati istrage”, kazala je Nela Kuborivć.

Podsetila je da je Beograd takve zahteve poslao još pre godinu dana, a da još nema odgovora iz Prištine

Ministarka ja kazala da je bilo spekulacija da Beograd nikada nije uputio takve zahteve i istakla da postaje neoborivi dokazi da su oni upućeni Prištini.

Navela je da je bitno da Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi predistražni postupak, da se Biro za nacionalnu bezbednost, MUP i nadležne službe takodje bave ovim pitanjem, te da to upravo pokazuje spremnost države da se otkrije i ko je nalogodavac ovog krivičnog dela i ko su njegovi neposredni izvršioci.