MINISTARKA ZDRAVLJA UKORILA KOLEGE: Izjava doktorke Grujičić koja se NEĆE SVIDETI MLADIM LEKARIMA

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je da će tokom ovog meseca, u dogovoru sa kancelarijom predsednika Srbije, biti sprovedena nova zapošljavanja mladih lekara.

printscreen

Situacija sa zakazivanjem pregleda kod specijaliste je bolja nego što je bila, ali nije još uvek potpuno dobra, izjavila je danas ministarka zdravlja prof. Danica Grujičić i dodala da će do 31. avgusta skoro svaka bolnica u Srbiji imati skener i da do tada 55 skenera treba da uđe u upotrebu.

Ona je navela da su spiskovi najboljih mladih studenata i učenika medicine napravljeni i da bi novi krug zapošljavanja trebalo da počne u februaru.

Grujičić je, u gostovanju na televiziji Pink, rekla da u Srbiji ima oko 1.400 nezaposlenih lekara, a u isto vreme nedostaje ih u čitavoj Vojvodini ili, na primer, u Malom Zvorniku.

Kako je objasnila, nezaposleni lekari neće da idu u manja mesta, da odlaze od kuće, gde žive sa „tatom i mamom“.

– A hoćete u Kanadu, gde su tad tata i mama – zapitala je Grujičić i pozvala mlade lekare da se osamostale i da idu da rade u manja mesta, gde će imati razne pogodnosti.

– Situacija u Srbiji nije kao što je nekada bila, gradimo puteve, pruge… Sada vam treba dva sata od Beograda do Niša. Ne moraju svi da rade u Novom Sadu na primer, mogu i u drugim manjim mestima – kaže ministarka Grujičić.

– Hajmo da pokrijemo stanovništvo, da naše i bake budu zaštićene, da lekar uđe u svaku kuću – poručila je ona.