MINISTARSTVO ŠALJE GARANCIJE: Ratku Mladiću NARUŠENO ZDRAVLJE, lečenje zahteva POVRATAK U SRBIJU!

Ratko Mladić
print screen/youtube.com/RT

Zastupnik odbrane Ratka Mladića Miodrag Stojanović, tvrdi da je bivši komandant Republike Srpske u veoma lošem zdravstvenom stanju.

  

Stojanović je u izjavi za “Novosti” najavio podršku predlogu Mladićevih branilaca, da se optuženi pusti na slobodu kako bi mu se pružila adekvatna zdravstvena nega.

Trenutno se pribavlja dodatna dokumentacija jer je Mladiću u poslednje vreme zdravstvena situacija znatno pogoršana. Stojanović je rekao da je posetio Mladića prošlog meseca i da se iznenadio kada je video da Mladić nemože da izdrži ni tročasovnu posetu.

– Posle dva sata više nije mogao da sedi i koncentriše se na razgovor. Ozbiljno sam zabrinut zbog onoga što sam video. Od tada činimo sve što je moguće da ga sačuvamo i zato apelujemo damu se omogući lečenje –  kaže Stojanović za “Novosti”.

List navodi da istu zabrinutost deli i Mladićeva porodica. Njegov sin Darko rekao je da Mladiću pritisak raste i do 200, što je veoma opasno s obzirom na to da je imao dva moždana udara. Kako je rekao, cela porodica putuje u Hag, kako bi ga posetila.

Podsetimo, Mladić je imao dva moždana udara, infarkt, a lekari su zabeležili i da je imao moždani poremećaj TIA koji može da uslovi nastanak novog moždanog udara.

Njega su u Hagu pregledali ruski lekari 2015. i tada je utvrđeno da on teško može da prati tok suđenja.