Miodrag Kostić ustupa svoj hotel državi na korišćenje u borbi protiv koronavirusa

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, priključio se borbi protiv virusa COVID19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” , kojem je to najviše potrebno u ovom trenutku. Pored toga g. Kostić i njegova kompanija će pokriti sve troškove koji se budu javili u vezi sa boravkom u ovom hotelu.

Promo

Prema najavama nadležnih, u Srbiji se uskoro očekuje najveći talas broja obolelih od koronavirusa, pa je predsednik kompanije MK Group među prvim preduzetnicima pokazao svoju humanost u ključnom trenutku. Kao što je vlasnik Čelsija Roman Abramovič ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi, tako je i jedan od najuspešnijih biznismena u našem regionu i priznati humanista Miodrag Kostić odlučio da pomogne zajednici da se izbori sa virusom.

MK Group i na druge načine postupa društveno odgovorno u ovom periodu, uključujući i donaciju od skoro 6 miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku COVID19. Ovom donacijom, MK Group je prva kompanija koja je uputila novčanu pomoć nadležnim institucijama u nameri da pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje.

Takođe, kompanije članice MK Group su u toku ove nedelje uputile  donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od 4 miliona dinara za penzionere Beograda. Na ovaj način su proizvodi naše kompanije besplatno dostavljeni za potrebe naših starijih sugrađana dok borave u svojim domovima.

Podsećamo da je Miodrag Kostić zajedno sa svojom kompanijom MK Group samo u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio preko pet miliona evra. Godine 2012, finansirao je i izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu sa 220 hiljada evra, a i dalje pomaže ovoj organizaciji.

U znak zahvalnosti gospodinu Kostiću, međunarodna organizacija SOS Dečija sela ga je 2015. godine odlikovala Bedžom časti. Godine 2013. godine, predsednik MK Group je svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio za potrebe humanijeg lečenja dece obolele od malignih obolenja. Njegove i aktivnosti kompanije koju predvodi je prepoznala i Privredna komora Srbije, koja je kompaniji MK Group dodelila nagradu „Prijatelj porodice” u kategoriji velikih preduzeća.

U želji da se Srbija što pre izbori sa koronavirusom, gospodin Miodrag Kostić je još jednom pokazao svoju humanost i ustupanjem hotelskih kapaciteta pružio veliku pomoć svima onima koji su aktivno uključeni u borbu protiv trenutno najvećeg globalnog neprijatelja.