MIRJANA KARANOVIĆ objasnila zašto je NAPUSTILA PROTEST U SUBOTU i razlogom IZNENADILA mnoge

Glumica Mirjana Karanović izjavila je da na subotnjem protestu "Stop krvavim košuljama" nije govorila zato što su joj organizatori rekli da ima grupa "koje neće doći na protest ukoliko ona na tamo bude govorila" i da njeno prisustvo na protestu nisu želele stranke koje su "učestvovale u protestu, a ne vlast".

Mirjana Karanović
Petr Novák/Wikipedia

Karanović je za izdanje lista “Danas” od utorka navela da je protest napustila, iako je bila najavljena kao jedna od govornica, kada je videla stranačke funkcionere.

Karanović je rekla da se ne seća da li su grupe za koje je rečeno da ne bi došle, predstavljale političke stranke, već da su joj “mladi ljudi koji su organizovali građanski protest protiv nasilja” predočili da postoje grupe koje “prema njoj imaju otpor”.

– Rekla sam: ‘U redu, ako sam problem, neću doći’, a oni su uzvratili kako žele da dođem, pa sam se na kraju složila i obećala da ću doći – kazala je Karanović.

TEKST O KOM BRUJI SRBIJA: Održan PROTEST, a svi pričaju o ovom GOVORU BANETA TRIFUNOVIĆA (VIDEO)

Ona je navela da joj je potom rečeno da su organizatori dobili informaciju “da postoje pretnje i da je opasno ukoliko (košarkaški trener Dušan Vujošević) i ona govore na skupu, odnosno da će “grupe” izazvati incidente i da je jedan mladić iz organizacije, “iako mu nije bilo lako”, odlučio da oni ne govore.

STOP KRVAVIM KOŠULJAMA: Gotov protest, evo ko je POKUŠAO DA PRESRETNE KOLONU demonstranata (FOTO GALERIJA)

Po njenim rečima, shvatila je da to ipak nije građanski skup jer je u drugom redu kolone videla stranačke funkcionere i političke grupe. Ona je navela i da su “istovremeno počeli napadi na nju na društvenim mrežama”.

– Meni je sve ovo besmisleno. Besmisleno je da sam ja toliko važna nekim strankama i da sam politička opasnost – kazala je Karanović.