MIRJANA MARKOVIĆ KREMIRANA U MOSKVI: Na oproštaju od majke pojavio se i Marko Milošević (FOTO)

Posmrtni ostaci Mirjane Marković, udovice bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, kremirani su u Moskvi, objavila je BK televizija.

printscreen/facebook.com/RTV BK telecom / BK televizija

Kremaciji je prisustvovao sin Marko Milošević, a na oproštaju su govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, na kojem je Mirjana Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

BK televizija podseća da je ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila sprečena da prisustvuje jer ne poseduje putne isprave i ostala lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Urnu će sutra u Srbiju, kako se navodi, doneti najbolji prijatelj Mire Marković, Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteti u 19 časova redovnim letom iz Moskve.

On će predstavnicima Udruženja “Sloboda” predati urnu, koja će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

BK televizija navodi da pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.

U subotu u 15 časova urna sa pepelom biće položena ispod lipe u dvorištu porodične kuće, u kojem počiva i Slobodan Milošević, a opelo će služiti sveštenstvo SPC Eparhije braničevske, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Mirjana Marković preminula je u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.loading...