OPŠTINA U SRBIJI KOJA MISLI NA RODITELJE: 500.000 dinara daje za vantelesnu oplodnju

Beba
Pixabay.com

Odbornici Skupštine opštine Svilajnac danas su u cilju povećanja nataliteta u toj opštini doneli odluku da se iz budžeta za vantelesnu oplodnju izdvoji 500.000 dinara, a da svako prvo i drugo rođeno dete dobije 20.000 a treće 30.000 dinara.

 

Reč jer o jednokratnoj pomoći za 2016. godinu, stoji u saopštenju informativne službe Skupštine opštine.

Pomoć za vantelesnu oplodnju dobiće pet bračnih parova. Prema Odluci o jednokratnoj pomoći za rođene bebe, porodice će za svako prvo i drugo novorođeno dete dobiti po 20.000 dinara a za treće 30.000 dinara.

ZIMI NIJE KRAJ: U ovoj srpskoj opštini ponovo se ZABELELO

Pravo na ovu pomoć imaju parovi u bračnim i vanbračnim zajednicama, a na predlog odbornice Ane Čuknić – Momčilović, u tekst odluke će biti uneto da pravo na ovu pomoć imaju i samohrane majke koje nisu u ovim zajednicama – stoji u saopštenju.

Pored ovih, odbornici su doneli i odluku i o jednokratnoj “pomoći – nagradi studentima sa područja Svilajnca u iznosu od 50.000 dinara koji imaju prosek ocena iznad devet”.

Srbija i Turska ‘na nogama’: SIRBISTAN GLAVNA TEMA u turskim medijima

Odbornici su usvojili i Odluku o podsticanju preduzetništva kroz finansiranje kamate na kredite za 2016. godinu i to za 50 preduzetnika za iznos 300.000 dinara.