MISLILI STE DA JE LETO GOTOVO?! Srbiju do kraja meseca očekaju TROPSKI DANI, evo kolika će temperatura biti

Vreli subotnji dan sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine je samo početak tropskog vikenda koji će se, kada je reč o temperaturama, nastaviti i tokom naredne nedelje kada će živa u termometru pokazivati vrelih letnjih 30 stepeni.

BETA

Iako je za današnji dan bila najavljena prilično visoka temperatura i sparno vreme sunačni intervali biće prekinuti oblačnosću koja će se prema rečima metorologa Đorđa Đurića biti rasprostranjena na teritoriji čitave zemlje.

“U toku dana smenjivaće se oblaci i sunce. Na severu i zapadu zemlje biće uslova za pljuskove koji će biti praćeni grmljavinom. Najviša dnevna bila je od 24 do 30 stepena, dok je u Beogradu živa u termometru pokazala 27. podeok”, navodi Đurić dodajući da će i drugi dan vikenda biti vreo bez uslova za padavine.

Tokom naredne nedelje na teritoriji cele Srbije ne očekuju se značajne promene temperature, budući da se prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuje pretežno sunčano vreme sa temperaturama do 30 stepeni.

“Pred nama je prava letnja sedmica sa neočekivano visokim temperaturama za septembar. Iako će dnevne temperature biti visoke letnje, noći će ipak biti prijatne nego u julu i avgustu pa će temperatura biti oko 15 stepeni”, istakao je Đurić.

Usled neobično sunčanih dana tokom naredne nedelje očekuje se povećan intezitet UV zračenja na teritoriji južne i centralne Srbije, posebno u mestima gde će temperature biti oko 30 stepeni.

Do kraja meseca se ne prognoziraju kišni dani budući da se očekuje količina padavina koja će za 2mm biti niža u odnosu na količinu padavina koja je zabeležena u istom periodu prethodne godine.

Septembar koji je na izmaku ostaće upamćen kao natprosečno topao, s obzirom da su zabeležene temperature iznad višegodišnjih proseka, kao i količina padavina koja je ispod očekivanog proseka. Zbog neuobičajno visokih temperatura u narednih nedelju dana očekuje se opadanje vodostaja Dunava, Save i Velike Morave, dok će vodostaj Tise biti u stagnaciji.loading...