Mislite da je rekonstrukcija Vojvode Stepe pakao? Uskoro će centar grada biti zakrčen!

Vojvode Stepe radovi
Dnevno.rs/Petar Marković

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će radovi na Autokomandi, u sklopu rekonstrukcije Ulice Vojvode Stepe, biti gotovi do 11. juna.

 

Mali, koji je obišao radove na toj veoma značajnoj saobraćajnici poručio je da se svakodnevno vrši pritisak na izvođače radova da urade sve u roku.

Prema uveravanjima izvođača radova, 11. juna biće otvorena Autokomanda, osim za smer ka Ulici Vojvode Stepe. Sama Ulica Vojvode Stepe trebalo bi da bude završena do 11. jula. Sada radimo na rešavanju poslednjih problema u vezi sa javnim prevozom, odnosno sa kontaktnom mrežom, kako bi 12. jula saobraćaj normalno krenuo – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, čitava rekonstrukcija je vezana za kredit Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim je predviđena obnova brojnih tramvajskih deonica i tramvajske mreže u Beogradu.

– Na narednoj sednici Skupštine grada, pred odbornicima će se naći projekat rekonstrukcije Trga Slavija, nakon čega se kreće sa javnom nabavkom za izvođača radova. Radovi u Bulevaru oslobođenja, odnosno od Autokomande do Trga Slavija, uključujući i Trg Slaviju, očekujemo na proleće. Nakon toga očekuje se i rekonstrukcija Ruzveltove, a potom i Ulice 27. marta. Kada se svi ti radovi završe, veći deo tramvajske mreže biće obnovljen – naveo je Mali.

Gradonačelnik je istakao i da se na osnovu protokola sa NIS-om obnavlja i park nedaleko od benzinske pumpe na Autokomandi.loading...