MISTERIOZNA BEOGRADSKA LINIJA: Zaista postoji, ali joj je red vožnje nepoznat, a i TRASA JE NETAČNA (FOTO)

Autobus
Foter/ jjsala / photo on flickr

Da li ste se ikada vozili ovom linijom? Osim ako je ne koristite svakodnevno, podaci sa zvaničnog sajta će vam biti jako zbunjujući.

 

Ako živite u Beogradu onda ste u potrazi za linijom GSP-a sigurno bar jednom posetili sajt Sekretarijata za javni prevoz. Tu je moguće pronaći gotovo sve informacije o linijama i tarifama gradskog prevoza u Beogradu, mapama stajališta, spiskom kodova uz pomoć kojih i od kuće možete da proverite koliko je autobus udaljen od vaše stanice…

Činjenica da ćete tu nađi i sve trenutne izmene u saobraćaju, zone, mape i cene karata čini ovaj internet sajt veoma zgodnim mestom za sve prestoničane koji svakodnevno koriste gradski prevoz.

Međutim, jedna linija već neko vreme predstavlja pravu misteriju – broj 100!

 

“Misteriozna” linija 100, Foto: Printscreen

Ako kliknete na nju videćete da ona povezuje Batajnicu i Pančevački most (iako u Batajnicu idu autobusi 73, 703, 706 i 706E, a na Pančevačkom mostu okreću se 33, 37, 48 i 58), piše Blic.

Reč je, zapravo, o gradskoj železnici BG-voz, iako o tome nigde ne postoji posebna naznaka, pa je linija, među autobusima, tramvajima i trojelbusima potpuno zbunjujuća.

A to i nije jedini problem! 

 

Mapa stajališta linije 100 navedena na sajtu, Foto: Printscreen

Red vožnje nije unet, a trasa je netačna, jer je BG-voz od decembra prošle godine produžen do Ovče. Stajališta su, zapravo, stanice Infrastrukture železnica Srbije, ali kako ni to nije posebno naznačeno, osim ako redovno ne koristite voz kao prevozno sredstvo u Beogradu, verovatno vam ništa neće biti jasno!