MISTERIOZNA SMRT VRHUNSKOG EPIDEMIOLOGA: Znao je najviše o virusima i vakcinama, a sada je PRONAĐEN MRTAV (VIDEO)

TImoti Kanigem
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)

Telo vrhunskog epidemiologa američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je nestao u februaru, nađeno je u reci u blizini njegove kuće u severozapadnom delu Atlante, bez jasnih znakova koji bi ukazivali na nasilje i ubistvo, saopštile su danas američke vlasti.

 

Telo epidemiologa Timotija Kaningema (35) nađeno je danas delimično potopljeno u vodi i mulju, na teško pristupačnom terenu, na zapadnoj obali reke Čatahuči, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Vatrogasno-spasilačke službe Kortez Staford.

 
– Pošto je istraga u toku, nemamo dokaze koji bi ukazivali na nesrećni slučaj, samoubistvo niti bilo šta drugo osim da se Kaningem utopio – rekao je glavni okružni medicinski veštak Jan Gornijak. 

Prema njegovim rečima, telo je nađeno u fazi raspadanja, ali je identifikovano na osnovu zuba.

– Telo su pronašli ribolovci, koji su odmah pozvali policiju – naveo je Staford, istakavši da je telo nađeno u oblasti koji su vlasti pretraživale u februaru, ali tada ništa nisu pronašle.

Kaningem je bio epidemiolog federalne agencije sa sedištem u Atlanti, a nestao je 12. februara, što je njegova porodica prijavila četiri dana kasnije nakon što je u njegovoj kući zatekla samo njegove stvari i automobil.

CDC je saopštila da je Kaningem 1. jula dobio “unapređenje za izuzetnu stručnost”. Policija je ranije saopštila da nema dokaze o ubistvu, ali da tu mogućnost ne može da isključi.

Građanska grupa koja se bori protiv kriminala “Krajm stopers” (Crime Stoppers) ponudila je nagradu od 15.000 dolara za informaciju koja bi ukazala na bilo kakvu kriminalnu aktivnost. Zna se da je Kaningem proučavao zika virus, grip i ebolu. Vakcinu protiv gripa nazvao je katastrofalnom i jako se protivio njenoj upotrebi. Na njoj je poslednjoj radio.

 
Vlasti će se sada fokusirati na pokušaje da rekonstruišu poslednje trenutke života ovog vrhunskog epidemiologa, navodi američka agencija.loading...