U nekoliko gradova u Srbiji i danas se održavaju protesti onih, koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsedničkih izbora.

Protest u Beogradu počeo je oko 18 časova ispred zgrade Skupštine Srbije, a u isto vreme mladi su se okupili u kampusu Novosadskog univerziteta.

Protesti su organizovani preko društvenih mreža i nema stranačkih obeležja među okupljenima, uglavnom mladima.

Građani pristižu na Trg Nikole Pašića u Beogradu, a saobraćaj je zaustavljen, prisustvo policije nije veliko, prenose domaći mediji.

 

Na samom početku protesta u Novom Sadu, bilo je manjih incidenata kada su dvojica mladića vređala studente i pokušala da pocepaju transparent na početku kolone.

Protesti su juče održani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom toga da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje.

– Demokratska smo zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo – rekao je Vučić novinarima.

Mladi su u ponedeljak protestovali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama i poručili da nastavljaju i danas, na Dan studenata, 4. april.

Još nisu poznati organizatori protesta, a juče se zvanično niko nije obraćao na protestu.