MLADIĆ TOKOM LOVA UPUCAO ČOVEKA: Prijatelji mu pomogli da sakrije oružje

Novopazarska policija uhapsila je šesnaestogodišnjeg mladića iz Tutina zbog sumnje da je u četvrtak popodne, tokom krivolova, nehotice hicem iz pištolja ranio muškarca (61).

lovačka puška
Pixabay.com

Prema nezvaničnim informacijama, on je sa četvoricom muškaraca, nadomak Tutina bio u lovu na divlje svinje, pre zvaničnog otvaranja lovne sezone.

– Tokom lova, mladić je pucao iz pištolja, najverovatnije misleći da je naišla divljač, ali je pogodio starijeg muškarca, ranivši ga u stomak i ruku –  priča izvor u policiji.

Mladić se tereti da je izvršio krivična dela teška telesna povreda iz nehata, nedozvoljeno nošenje oružja i nezakonit lov.

– Policija je uhapsila i F.DŽ. (44) i DŽ. DŽ. (21) iz Novog Pazara zbog sumnje da su posle ranjavanja sakrili pištolj iz kojeg je pucano zbog čega im se na teret stavlja krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivično dela, ali i nedozvoljeno nošenje oružja i nezakonit lov – kažu u Policijskoj upravi Novog Pazara.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv muškarca (33) koji je bio sa njima u krivolovu.

Prema nezvaničnim saznanjima, pored uhapšenog tinejdžera, u lovu su bili dvojica očeva sa sinovima.

Sudija Višeg suda u Novom Pazaru za maloletnike odredio je šesnaestogodišnjaka u pritvor do 30 dana, dok je za F.DŽ. i DŽ. DŽ. određeno zadržavanje do 48 sati.

Povređenom muškarcu je pomoć ukazana u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog ozbiljnosti povreda, prebačen je za Beograd.loading...