MODERNI ROBINSON: Nekada je bio milioner, a sada živi na pustom ostrvu i bori se da ga sa njega ne isele (VIDEO)

Dejvid Glišin
Print screen

Imao je bogatstvo u vrednosti od 29 miliona dolara, brak i sve životne pogodnosti. Posle jednog kraha napustio je sve i već 20 godina uživa samo u društvu jednog psa.

 

Dejvid Glašin 20 godina živi na pustom ostrvu. Čovek koji je bio milioner odlučio je da se odrekne svih životnih pogodnosti i da napusti trivijalni život i gradsku svakodnevnicu.

Dejvid je pre nego što se preselio na “Restoration Island,” malo ostrvo na severoistoku Australije, imao bogatstvo u vrednosti od 29 miliona dolara.

Biznismen i stručnjak za nekretnine najveći deo svog bogatstva je izgubio prilikom pada berze 1987. godine. Posle višestrukih pokušaja da svoje bogatstvo vrati na pređašnje stanje i da nastavi sa lagodnim životom digao je ruke od civilizacije.

Dejvid je objasnio da život na ostrvu sa psom Polijem je sve što mu je potrebno.

Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak – objasnio je Dejvid u mini dokumentarcu o njegovom životu.

Bivši milioner ističe da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima i da bi voleo da ga neko poseti nekoliko puta godišnje.

Voli prirodu koja ga okružuje, ali dodaje da može da se dogodi da ako se nađete u nevolji na ostrvu nema ko da vam pomogne i smrt je neizbežna.

Dejvid je rođen u Sidneju i posedovao je kompaniju koja je iskopavala zlato u Papua Novoj Gvineji. Nakon što ga je žena napustila spakovao je kofere i napustio gradski život.

Jednom godišnje napušta ostrvo kako bi sebi obezbedio namirnice za život.

Australijske vlasti sada žele da ga isele sa ovog ostrva, a on moli za pomoć da ostane na njemu.