MOGUĆE JE DA OPOZICIJA POBEDI?! “Izbori u Beogradu najvažniji posle 5. oktobra – IZAĐITE DA GLASATE”

Dragan Djilas i Saša Janković
Beta

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da su predstojeći izbori u Beogradu najvažniji izbori posle 5. oktobra i pozvao građane da u danu izbora ne ostanu kod kuće već da glasaju.

 

Sve promene kretale su od Beograda i moguće je, bez obzira šta vlast bude uradila, da opozicija na ovim izborima pobedi, kazao je Đilas za praznično izdanje lista Danas.

Đilas je kazao da je “duboko svestan odmazde režima koja mu se sprema” i dodao da u tome vidi strah vlasti koja, kako je naveo, može da ponudi samo mržnju, jer nemaju dela.

Komentarišući podršku bivših članova DS-a, lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića i Narodne stranke Vuka Jeremića, Đilas je kazao da oni i dalje dele istu ideologiju o Beogradu.

Mi jesmo protekli iz iste stranke, delimo ista uverenja, imamo često i različite ideje kako neki problem treba rešiti, ali imamo isti sistem vrednosti i nemamo razmimoilaženja kada je Beograd u pitanju, beogradska ideologija nam je zajednička – rekao je Đilas.

On je dodao i da veruje da se predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković iskreno zalaže za dobrobit Srbije i ocenio da mu njegova podrška neće štetiti, već da će naprotiv biti korisna.

Njegova podrška, kao uostalom i svih ostalih jeste hrabra odluka, jer je jasno kako će se režim obračunavati sa svima koji me podržavaju, rekao je Đilas.

On je dodao da je spreman i na razgovor sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem da, kako je rekao “zajedno vrate grad gde zaslužuje”, kao i da se nada da “Šapić ne veruje da to može postići sa Srpskom naprednom strankom”.

Đilas je ocenio da u društvu više ne postoje debata i dijalog kao forma, i dodao da “poplava tabloidnih medija služi kao batina vlasti protiv svakoga ko digne glas ili pokuša da kritikuje režim”.

Osim malog broja funkcionera SNS-a i građana koji veruju Informeru, Pinku i sličnima, niko više ne veruje da će biti bolje. Društvo u kome se ugasi nada u bolje sutra to sutra neće ni dočekati, ocenio je Đilas.