MONSTRUM iz Knjaževca koji je ZAROBIO DEVOJČICE: “One su zapravo TERORISTI”

Policija
Pixabay.com

Policija je uhapsila M. Đ. (54) koji je oteo i vezao dve četrnaestogodišnje devojčice i pretio im da će ih u Negotinu prodati u belo roblje.

 

Iako ih je ovaj Knjaževčanin držao od 23 sata do 3.20 sati iza ponoći, drama je zahvaljujući policiji dobila srećan kraj.

 
Kako Blic saznaje, devojčice su sedele na klupi u blizini železničke stanice kada im je M. Đ. prišao, pitao šta rade, a zatim zapretio da ćute ili će se loše provesti. Potom im je naredio da pođu u obližnji park i naredio da sednu iza jednog velikog žbuna.

– Vraćale smo se iz grada. Sedele smo na klupi na stanici. On nam je prišao i pokušao da započne razgovor. Odmah smo primetile da je pijan. Rekao je da je policajac i da odmah stavimo svoje telefone u torbu. Uplašile smo se i poslušale ga. Tada je moju drugaricu uhvatio grubo za ruku, a ja sam pokušala da pobegnem. On me je pritom gurnuo – priča za „Blic” jedna od devojčica.

U policiji kažu da su devojčice bile nasmrt preplašene.

– Skinuo je pertlu i vezao im nogu o nogu da ne bi pobegle, a zatim je skinuo i svoju košulju i njima im vezao ruke. Oduzeo im je mobilne, sve vreme preteći – kažu u policiji.

On je devojčice, koje su zgrčene i zavezane sedele na travi, tako držao oko četiri sata. Gledao im je poruke i fotografije na mobilnim telefonima, uz pogrdne komentare.

Bile smo nasmrt uplašene kada je rekao da će nas njegov prijatelj kolima odvesti u Negotin, a odatle u Rumuniju – priča devojčica.

Pošto je kasnila iz grada, njen otac je zabrinuto zvao njene prijatelje, a potom i policiju. Sanja Dimitrijević, načelnik Policijske uprave Zaječar, istog trena naložila je intenzivnu potragu. Policija je počela da češlja Knjaževac uzduž i popreko, a blokirani su i svi putevi, autobuska i železnička stanica.

– Patrola je u gradskom parku primetila čoveka koji je bio go do pojasa. Kada su krenuli ka njemu, počeo je da beži, ali je odmah uhapšen. Devojčice su sedele u žbunju zavezane jedna o drugu i zaista su bile prestrašene. Srećom, nisu pretrpele nijednu fizičku povredu, ali su bile u šoku – kažu nadležni.

„Morao sam, one su zapravo teroristi“

M. Đ. je ubrzo saslušan, a njegova izjava je frapirala policiju.

Rekao je doslovce da uopšte nije hteo da kidnapuje devojčice, već da spase putnike! Naveo je da je morao da ih veže jer mu se činilo da su teroristi koji žele da dignu u vazduh voz koji ide od Niša do Negotina – kaže izvor Blica.