MONSTRUM: Namerno kolima udario PETOČLANU porodicu zbog OVOGA

Zločin se dogodio u kanadskom gradu London, u provinciji Ontario...

policija
Pixabay.com

Nathaniel Veltman se tereti da je u noći 6. juna u kanadskom gradu London kamionetom namerno udario petočlanu porodicu zbog toga što su muslimani. Tom prilikom su poginule četiri osobe.

Kako su saopštili nadležni, udario ih je dok su bili na trotoaru raskrsnice.

Postoji dokaz da je ovo bio planiran napad motivisan mržnjom. Veruje se da je porodica bila na meti napadača iz razloga što su njeni članovi islamske veroispovesti. Ne postoji nikakva povezanost između osumnjičenog i žrtvi – izjavio je detektiv Pol Vajt.

Na mestu događaja preminula je 74-godišnjakinja, dok su muškarac (46), žena (44), tinejdžerka (15) i dečak (9) prevezeni u bolnicu. Prema policijskim navodima, dve odrasle osobe i tinejdžerka su preminuli u bolnici.

Dečak se oporavlja i nije životno ugrožen. U policiji su ukazali da njihovi srodnici nisu želeli da se identitet žrtvi javno objavi.

Kako je izjavio detektiv Vajt, 20-godišnji Veltman je crnim kamionetom udario petočlanu porodicu dok su bili na trotoaru raskrsnice. Potom je vozilo parkirao u blizini tržnog centra, a onda je uhapšen. Tereti se za četverostruko ubistvo i pokušaj ubistva. Nadležni ga nastoje optužiti za terorizam.

Čelnik policije ovog kanadskog grada Stiv Viljams je poručio da ne postoji tolerancija za one koji čine nasilje motivisano mržnjom. Oglasio se i kanadski premijer Džastin Trudo kazavši da muslimanska zajednica u ovoj državi ima podršku vlasti. On je takođe osudio nasilje i mržnju, piše CNN.