MONSTRUM SA KOSOVA: Policajac više od dve godine ZLOSTAVLJAO MALOLETNICU, primorao je i na ABORTUS

Policijski inspektorat Kosova je uhapsio pripadnika policije Kosova, Veselj Veseljia zaposlenog kao zamenika šefa istrage u Policijskoj stanici u Glogovcu jer je više od dve godine imao seksualne odnose i zlostavljao maloletnicu mlađu od 16 godine, koja je došla u policiju da prijavi seksualno zlostavljanje od njenog profesora.

Kosovska policija
Wikipedia

Kako je javio portal Insajderi sumnja se da je Veselji protiv njene volje naterao maloletnicu na abortus koji je, prema portalu, izvršen u ordinaciji ginekologa Fehmi Ahmetija u Prištini.

Ovaj događaj je izazvao brojne reakcije u kosovskom društvu. Reagovali su i najviši zvaničnici Kosova.

Veselji je u pritvoru i sutra će se pojaviti pred sudijom koji će odlučiti o zahtevu tužioca za pritvor od 30 dana.

U Policijskoj stanici je u vreme prijavljivanja dela od strane profesora maloletnice, bio sada pritvoreni Veselji koji je uzeo izjavu od oštećene i umesto da joj pomogne, kako piše Insajderi, postao „gazda“ koji ju je seksualno iskorišćavao.

Posle svega što joj se dogodilo maloletnica je otišla i konsultovala se sa jednim advokatom, koji je u anonimnom pismu koju je dostavio na adresu Insajderija prijavio i opisao slučaj.

Insajderi je o svemu pre objavljivanja članka obavestio Policijski inspektorat Kosova koji je posle istrage i uz nalog nadležnog tužilaštva naredio pritvor Veseljia.

Za danas u 12 časova ispred Policijske stanice Centar u Prištini je najavljen protest zbog ovog slučaja.