MONSTRUM: Šest godina je krio da mu je majka mrtva – a razlog za to je još odvratniji

Osumnjičeni je sve vreme ostalu rodbinu uveravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

hapšenje
Pixabay.com

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina krio smrt majke i podizao njenu penziju, a njeno telo je pronađeno u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle nedelje rodbina nestale 97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je 67-godišnji muškarac, navodno sin koji je zadužen za brigu o njoj, onemogućavao sve kontakte, prenose u ponedeljak slovenski mediji.

Daljim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla telo tražene osobe. Smrt je, po do sada poznatim podacima, nastupila pre više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalističari. Osumnjičeni je sve vreme ostalu rodbinu uveravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za kazneno delo skrnavljenja mrtvog tela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare. Policija nastavlja s prikupljanjem informacija i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obavešteno nadležno državno tužilaštvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.

Kako se neslužbeno saznaje, sin je mrtvo telo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako sa njima ne želi da komunicira, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.