MONSTRUMI: Silovali PETNAESTOGODIŠNJU devojčicu, pa uradili nešto JOŠ ODVRATNIJE

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zadru prihvatilo je danas žalbu tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor petorici mladića osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloletnice.

pixabay.com

Hrvatski mediji javljaju da je u toku privodjenje osumnjičenih, koje je istražni sudija nedavno pustio da se brane sa slobode, što je izazvalo negodovanje javnosti.

Večernji list navodi da je pritvor odredjen zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od uništavanja dokaza i opasnosti od ponavljanja nedela.

Slučaj višestrukog grupnog silovanja 15-godišnjakinje iz okoline Zadra i puštanje osumnjičenih za silovanje da se, uz mere opreza, brane sa slobode, iako žive u istom mestu kao i žrtva, izazvalo je burne reakcije javnosti.

Organizacije civilnog društva su za subotu u više gradova najavile proteste podrše žrtvama seksualnog nasilja pod nazivom “Pravda za devojčice”.

Prema prijavi, osumnjičeni su silovanje snimili mobilnim telefonom, pa su snimkama žrtvu ucenjivali godinu dana da bi od nje iznudili seksualne odnose, a ako na to ne pristane, pretili su joj da će snimke poslati njenim roditeljima i prijateljima.

Istražni sudija koji je doneo odluku o puštanju napadača na slobodu, u medjuvremenu je otišao na bolovanje, a zbog tog slučaja je primio pretnje i zatražio policijsku zaštitu.