“Mora se sve zaključati na dve-tri nedelje”: Hoće li krizni štab uvesti danas NAJOŠTRIJE MERE?

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zaseda danas u 15 sati, odmah nakon najnovijih podataka o broju novozaraženih.

printscreen/youtube.com/KTV Televizija

Članovi Kriznog štaba će odlučivati da li će biti dodatnog pooštravanja mera. Iako je proteklog vikenda na snazi bila zabrana rada posle 14 časova za kafiće, kafane, restorane i druge ugostiteljske objekte, kao i tržne centre, Komunalna milicija je imala pune ruke posla.

Naime, rastureno je nekoliko korona žurki, a jedna je čak otkrivena u nedelju ujutru na Dorćolu u Beogradu.

Podsetimo, medicinski deo Kriznog štaba bio je za potpuno zatvaranje na pet dana, ali je napravljen kompromis na sednici u petak.

Inače, doktor Radmilo Janković ističe da je “apsolutno jedan jedini način da se prekine začarani krug i smanji rast broja novozaraženih strogi “lokdaun”.

Mora se sve zaključati na dve-tri nedelje, uz nastavak vakcinacije istim tempom, inače sve što smo do sada uradili pada u vodu. Dosta ljudi nam je u intenzivnoj nezi, na respiratorima i dosta ih umire posle prve doze vakcine jer uopšte ne poštuju mere. A neće da čuju da se imunitet ne stvara čim prime vakcinu, već mnogo kasnije – kaže doktor Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš.